Ahad, 8 Ogos 2010

10 sebab mengapa kin guna twitter

 nape kin suke tweet?eh ingat burung je leh tweet? kin pon nk tweet gak.HEHE.

credit:google
nape kin suke twitter?

1.twitter kedua penting lepas email. klu org len ari2 on lappy tgk email dlu.kin plak dua-dua skali.email dan twitter. bagi kin twitter ni macam email gak. walaupon xlah exactly macam email. cume twitter ni xleh la hantar fail an.just bleh bagi link je.nah!ni la yg kin nak.

2.twitter memudahkan urusan blogwalking. nah.point ni betul kalau ramai yg retweet post de.xyah susah2.bayangkan blog yg perlu dilawati mencecah ratus.lawat satu lima blog ok lagi, masuk blog ke sepuluh dah xlarat. belom kire pop up window yg keluar setiap kali tekan.huh menggelegak darah. try ikut langkah ni.
(i).buka twitter.
(ii)ternampak 'peterporn ditangkap'.
(iii)terus tekan link itu.senang bukan!
heh.itu contoh saje ok

3.dengan twitter kin boleh tgk tv3 dengan mudah.hehe.aik?cane lak 2?.time admin twitter tv3 tweet catch up tv janji kekasih. kin dengan senang hatinya klik pada link itu.senang kan.klu buat sendiri. mula-mula buka www.tv3.com.my. loading de punye la lame kan.berjanggut kin tunggu. pas dah habis loading baru tekan catch up tv then citer yg kiter nak tgk tuh.itu kalau line laju pakai streamix kt umah. kalau kene line slow lagi lame nk tunggu page tu loading lagi baru kluar citer yg nk ditontonnya. see!klu pakai twitter skali tekan je. tapi klu buat seniri dua kali tekan baru sampai.eh!klu xsilap kene log in dlu baru bleh tgk kan?

4. twitter menggandakan rakan.ni point biasela kan.sume social network fungsi de camtu kan.xnak hurai panjag2

5.sume berita, info, sampai dgn cepat di twitter. kin macam malas jgak la nk bukak website berita harian bace berita2 terkini, kin lg prefer blogwalking dr bacer paper tuh. bukan ape.kadang-kadang blogger2 ini pun wat ulasan pasal berita,so secara x langsung kin pon akan terbaca berita tu. klu pon dorg xbuat ulasan. akan ade insan2 yg rajin men'tweet'kan isu-isu terkini. so kire up to date gak la kin ni.HEHE
credit : google
6.update terkini dari dunia blogging terus sampai ke twitter.sebagai contoh. blogger ariff shah masuk paper kosmo! hai,ariff! im your silent reader. haha.ok.ok.kin ikuti perkembangan blog die, dan die kelihatan sangat berjaya+famous di dunia blogging. kebanyakan entrynya berinformasi dan membuatkan kin teruja setiap kali entry terbaru dipostkan.

7.dengan twitter, update download terkini movie, drama tv or whatever terus sampai lappy.hak3 part ni yg sangat suke. pada kaki download memang ini lah yg ditunggu-tunggu.btul x?download terkini contohnya tentang ketika cinta bertasbih special ramadan. dah sampai episod 9 dah. xperlu hari-hari blogwalking kat page-page yg berkaitan tuk mengetahui update dorang .hanya dengan satu klik dari twitter anda mampu mengubah segalanya.ahakz. selain tu kan, student macam kin ni, so xberpeluang sangatlah nak tengok tv kan.  jadi macam xtaw aper2 drama terbaru kt tv especially tv3 la. yang terbaru lakonan adek mia sara dalam  drama aper ek namanya duyung aridinata atau epilo syurga cinta???xingatlah, klu nak tahu g tanye pak cik google la. haa.dengan twitter kin tahu semuanya.HEHE

8.dapat luahkan aper yg terbuku dalam en.hati.heh.bunyinya macam nak luahkan persaan jek!bukan-bukan ye. sila dengarin dulu omongan gue! ini mungkin boleh jadi terapi emosi. kadang-kadang kita mau kata-kata didengar oleh ramai orang.nah. twitter la tempatnya!dengan hanya satu tweet, semua follower kita dapat mengetahui kata-kata kita. sebagai contoh. sedihnye arini gempol, kucen saya mati... haha....mungkin akan ader yg membalas..ciannya.mesti awak sayang giler kat gempol kan..haaa. bile ader orang reply xla rase sedih sorang-sorang kan. kadang2 ramai yg post kat facebook...awak saya rindu awak lah...ok.rasenya macam xperlu kot nk post kt fb camtu. cam annoying plak. twitter lagi sesuai la..haha. ok,ok,jap lagi karang ader yg kin kene hentam sebab cakap camni.

9.dengan twitter informasi dapat disampaikan kpd ramai org. juga akan mendapatkan banyak hit untuk blog. sebagai contoh kin ade 10 follower di twitter, kin postkan tweet, sume follower kin akan mendapat informasi itu. kemudian salah sorang dari follower kin yg ade 10 follower juga, me'retweet' tweet kin. follower die juga akan mendapat informasi itu.dan seterusnya diretweet juga oleh followernya.nah.informasi kita akan tersebar dengan cepat kepada orang ramai

10.kin suke twitter kalau internat kat kp ni laju.haha.dah bape ari rasenye x tweet. satu sbb sibuk satu lagi sebb internet kp lembap!!!geram betul. dekat blog pon kin ade letak twitter application diside bar.follow kin ya di twitter kin nr_sknh.

p/s : jom terjah perasmian fiescop!!!

2 ulasan :

  1. haha.... cam best je.... tp aku cam da byk sgt akaun..

    BalasPadam
  2. mmm...best2.tp tu la line kp ni lembap.geram.

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman