Rabu, 25 Ogos 2010

ops!!!hati2 bile berkate ye.even diFB

salam 1Malaysia.(ok mcm pemberita)

kalau dulu mase zaman kegemilangan frendster n myspace xde plak kes2 mcm ni berlaku. myb aura de xsekuat FB. FB majoriti org pakai FB zaman skng ni. segalanye FB la.nk buat pe?sume pakai FB
1.jual kuih,tudung n baju
2.sebagai medium perantaraan antara stesen radio, tv dgn pengguna
3.xkurang juga dengan syarikat surat khabar

dengan FB sumenya mudah bukan, tp bukan bermakna kite boleh ambil mudah dengan setiap apa yg dipostkan di wall FB. walaupon itu adalah profile kita, kita kene ingat setiap apa yg kita post di wall boleh dilihat oleh sume orang.

praktikalnya sama sahaja dengan blog. setiap apa yg dipostkan, adalah dibawah tanggungjawab kita. jadi hati-hatilah ketika berbicara. lagi-lagi bile berkaitan dengan sensitiviti masyarakat. terlajak perahu boleh diundur terlajak kate binasa!!!

lihat saja sudah byk kes yg berkaitan. contoh budak kecik yg menghina din beramboi dan terbaru seorang cina yang menghina malaysia dan masjid...
facebook sing yee chin

owh.dibulan ramadhan ni mmg betul mencabar keimanan mereka di FB.
klu pon xsuke, atleas respect agama lain. please!!!!

kin slalu berpegang pada kata2, 
kalau kite nak orang len hormat pd kite, kite mesti belajar hormat orang len dulu

8 ulasan :

  1. @Mentari Pelangi tu la.walau mereka xmemahami.atleast dorg patut respect kan.kitekan duduk dalam satu negara.kita pon respect agama dorg.tp cmni pula jadinya.humm...
    moga die dpt hidayah

    BalasPadam
  2. kalau kita hina agama mereka,
    what will they feel?
    respect each la..
    *sigh*

    BalasPadam
  3. doa2 kan kebahagiaan bersama..

    BalasPadam
  4. @diraja22 semoga keamanan dan kedamaian dpt dikekalkan hingga keakhirnya

    BalasPadam
  5. @h A n Y S hum...tu la manusia zaman skng

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman