Sabtu, 11 Disember 2010

kin pilih the sims, korg(girl) slalu main apa?

kin dah kate dis week nk borak sal girl stuf aje.HEHE

kalau laki dah tw dh dorg sllu men game apa an, pes, dota, gta,call of duty dan byk lg la. kali ni jom kite survey game apa yg perempuan slalu men ...klu kin, dlm byk2 game, kin suke men the sims. seriously i really love this game!!! dah lama gak kin main dari belasan tahun smpailah skrg dah 21 tahun dah ni. heh! xpadan tua ya main game lagi! haha. what do i care? ngiahaha.....


best main ni...dari game ni kin blajar tuk merancang... merancang apa? itu yg kita nk kene lalui...
contohlah...contoh ye. kin sebut C.O.N.T.O.H. contoh sebutnya ya.contoh kalau sim yg kin jaga asek makan jek. dh kenyang pon makan lagi...makan dan makan lagi. mmg overwieght la. dah kene diet, bersenam sampai ramping balik perut tu....sama je macam realiti xgitu?HEHE

bila dah sampai masa tuk kawen, nnti ade la org datang tuk propose....tp adat de ikut barat le sbb game ni pon org barat yg buat....hmm...


klu la ade org buat the sims ikut cara hidup islam, kan cantik tu..:)

sebenarnya byk yg kin blajar dri men game ni, bukan setakat men bodoh2 je tw
1.kita hidup ni hanya mampu merancang, Allah lah yg menentukan segalanya
2.ssuatu yg kita kehendaki, perlulah didahului dgn usaha, xboleh main cheat jek...ha,dgr tu dgr!!!HEHE
3.hidup ni ada baiknya kita menjalin hubungan yg baik antara masyarakat sekeliling, byk manfaat  yg kita xketahui!
byk lg lah, xtertulis kat sini, nnt penuh pulak dah

kesimpulannya, yg baik  kita ikut, yg buruk jadikan sempadan....
p/s: bukan the sim je kin main, byk lg, tp yg paling kin suke adalah the sim, korg lak mcmna?

pictures : google

4 ulasan :

  1. jgn pelik kalau sy cakap member sy laki suka main sims ni.. dia minat game strategi..

    BalasPadam
  2. isi masa lapang..
    bagus2 ..

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman