Jumaat, 25 Mac 2011

pengalaman interview yg xdapat dilupekan

dare to read my entry?

semalam, kin n member2 SET ada interview kt tempat-yg-xleh-disebut, interview tuk internship. ktorg gerak dalam12.30 gitu la. dengan panas terik mentari. kami gagah juga ke sana demi masa depan, cewah!haha. alhamdulillah sampai tepat pada masanya. 1.30tghari. tp kete lg satu xsampai lagi. sesat! lama gak la tuggu kt pondok pengawal tu. berpeluh-peluh dah la pakai kemeja sume. sudah nya kitorg naik dulu. masuk2 bilik tu, aik asal mcm bilik darjah je? ada banyak meja kayu dan kerusi tersusun cantik 3 3. ada white board dan skrin projector.dlm 5 min lps tu dak2 kereta lg satu sampai.

lebih kurg mcm ni la cuma klas de  lebar sket dan besar lagi

sesi dimulakan dgn brieff dari en.musa, pegawai dari bahagian learning&training department, brieffing tntg syarikat. sampai2 terus briefing? terus diterima ke? xde interview ke? kin mmg xpernah ada pengalaman interview, xtw la dorg yg len pernah ke x. tp tu la yg kin pikir time tuh. time tuh perasaan bercampur baur. takut ada, nebes tu biasalah, happy! klu betullah xde interview.hehe...

then, tiba giliran en.sim, director department tadi berjumpa ktorg. ktorg perkenalkan diri. actually ramai lg yg apply tuk internship position ni, ada dri uthm, mmu, universiti dari utara, tp dorg sessi lain, hari lain, dorg dah lepas la ni kiranya. haritu khusus tuk dak utm sahaja. sepatutnya 10 org, tp 8 org je yg datang. but, they all really give high priority kpd kitorg actually. dorg siap kate dorg boleh dtg interview ktorg kt utm! sbb utm dekat dgn syarikat nih. dgr de ckp mcm tu dalam hati  hmm....ada can nih,hehe...  

then, en.sim tadi kate nk buat satu aktiviti. aktiviti simple je! jgn kate mcm kindergarden, but almost likely!hehe....en.sim kate our short interview will be playing with puzzle!!!! terkejot xterkejot lah.... penat haku search profile syarikat nih, ada yg bawak sijil satu fail sume xde de nk tengok pon! huhu...ale-ale main puzzle je?!!! huhu...


kitorng pon men la. xyah citer la cane ktorg men! haha. cm budak2 je rase.  but its actually has it own value from that game! rasa happy bile balik petg tu. kin xkesah dah dapat or xdapat syarikat tu. coz im really happy rite now playing with such a game in a such interview! huhu....first interview, but in reality, interview to get work is not as easy as that rite.... with that experience, i have more spirit to work now :) dare to take the challenge! figthing! 

p/s : result kuar isnin 28/3
p/s : wish kin dapat internship tu tw, trima kasih :)
p/s : they all really friendly! including the director

3 ulasan :

  1. semoga awak dapat apa yang awak hajati

    BalasPadam
  2. hi..nmpak mcam menarik je kan klu sesi interview mcm tu..interviwee x kan stress klu dpt sesi mcm tu..rase nya, byk2 kali gi interview mcm tu pn xpe..ehhe..ape2 pn, gud luck on your interview ya..cheers!!

    BalasPadam
  3. Copy of bankruptcy discharge papers
    http://officialbankruptcypapers.com/
    Get copy of Bankruptcy discharge papers, bankruptcy creditors listing at lowest cost on web. You can order either of bankruptcy discharge papers, Creditor listing or complete bankruptcy file as per your needs.

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman