Jumaat, 10 Oktober 2014

Projek mini garden saya!


Rumah kecik macam mana pon still boleh bercucuk tanam taw, bezanya mungkin tanam dipasu. Kalau ada tanah untunglah, tak perlu berpasu segala kan!


kaktus | jun 2014 | sakinhani

Kaktus kesayangan

  1. hadiah dari someone
  2. dari cameron katanya
  3. dibela dari bulan jun haritu
  4. semakin tinggi dari hari ke hari. 
    kaktus | okt 2014 | sakinhani
  1. selepas 3 bulan
  2. panjang ni boleh jaid pedang samurai, hehe...
  3. kalau ukur ni adalah naik dalam 5cm yang tinggi tu.
  4. tapi macam pelik benar la bentuknya ye?
  5. tgk orang lain punya kaktus xde la tumbuh macam tu
  6. tak letak baja pon
  7. rahsianya siram setiap hari saja :)
  8. tapi kalau potong sket pindah kat pasu lain still boleh hidupkan?

Pokok bawang


Pokok bawang | sakinhani

  1. ni baru je tanam 2 hari lepas
  2. ambik sebiji bawang kt dapur tu yg dah bertunas
  3. tanam dlm pasu, bertanah macam lumpur sket
  4. tgk dah makin panjang sket tunasnya
  5. yeay! lepas ni boleh guna daun bawang dari mini garden je la :)

next nak tanam pokok ketumbar, aritu google ada yang kate rendam biji ketumbar dalam air sampai keluar tunas. Lepas tu baru pindah dalam pasu. ada yang tahu? kalau jadi semuanya tak payah susah2 beli kat pasar lagi! minyak dah naik ni, kene berjimat ye dak!? hehe...

4 ulasan :

  1. kak ana pernah beli kektus dari CH dah hampir 5-6 tahun besar dah.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaa....mesti dah besar gile kan....

      Padam
  2. Salam singgah.. =)

    saya dah follow blog awak..harap sudi follow blog saya

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman