Jumaat, 11 Mac 2011

Tsunami di Jepun


baru sahaja haritu berlaku kekecohan di mesir sehingga ramai pelajar kita terpaksa dibawa pulang untuk mengelakkan kejadian yang tidak dingini berlaku. hari ini kita dikejutkan dengan bencana alam, gempa bumi berukuran 8.9 magnitud di timur laut jepun dikuti dengan tsunami setinggi empat meter. camanalah agaknya mereka disana terutamanya rakyat malaysia sendiri? student2 dan juga rakan2 kita....semoga mereka suma selamat.amin~ 

laporan media asing melaporkan yg tsunami kt jepun tak beri ancaman pada malaysia, bagaimanapun indonesia mengeluarkan amaran tsunami di negara mereka terutamam di Papua, Maluku, dan Utara Sulawesi. di twitter dan timeline google juga tgh hot org2 memperkatakan  tentang tsunami. #letprayforjapan and also the Malaysian!



update!!!
site ini meramalkan dalam beberapa jam lagi gegaran akan turut dirasai di kawasan berdekatan...

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Jepundilandagempabumi8_9magnitud/Article
http://www.latimes.com/news/la-naw-hawaii-warning-20110312,0,7623922.story?track=rss
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/3/11/worldupdates/2011-03-11T154452Z_01_NOOTR_RTRMDNC_0_-554935-3&sec=Worldupdates
http://www.smh.com.au/environment/killer-tsunami-surges-across-japan-after-89-quake-20110311-1bqym.html

3 ulasan :

  1. moga kita dijauhkan lah dari segala musibah ni

    http://www.contengcorner.com/2011/03/tsunami-di-jepun.html

    BalasPadam
  2. @MiZiamin~ mcm tu lah hendaknya...

    BalasPadam
  3. All over the world felt sad on that day, what a horrible day was that.

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman