Khamis, 11 September 2014

SEGMEN | Serba sikit bagaimana wujudnya SAKINHANI



SakinHani, sedar tak sedar, tak lama la dalam 7 tahun je blog ni dah hidup kat alam maya ni. 7 tahun dari SH lepas SPM. 

Macam mana ea boleh berjinak-jinak dlm blog?

Dulu nak dijadikan cerita follow mak SH buat blog SH pon nak cuba jugak macam best je. haha. suke-suke je lagi pon lepas SPM kan xde bende nak buat. Habeskan masa depan komputer. dulu xde laptop lagi.

blog mak: Kenapa pelajar Melayu kurang berdaya saing (nampak x kekuatan niche blognya)

Dulu blog ni mula dengan nama colourfull of life atau colourfull of the soul. dalam tahun 2009 tukar kepada Sakinhani. Sakin panggilan nama kawan-kawan, Hani tu...apart from nama SH jugak lah. Start dari tu SH guna nama pena di alam maya sebagai Sakinhani termasuklah di facebook.

Apa yang menarik di Sakinhani?

Umumnya blog Sakinhani ni blog personal je tak tertumpu pada satu niche. pasal pengalaman hidup cth pengalaman jalan-jalan di Hong Kong dan Shenzhen, pendapat dan pandangan mcm isu merasa tapak tangan, tip-tip berguna dikutip dari pengalama kin sendiri seperti tip pilih rumah sewa, main masak2 brownies,  macam-macam la, nama pon blog personal kan.

Impian sebagai blogger

Impian ye. dulu xde pon impian. Buat blog suke-suke je. Tapi sejak kebelakangan ni rasa macam rugi plak. 7 tahun dah blog ni tp xdapat apa2 income pon. haha. kalau la dari dulu buat ada aim nak dapat income mesti dah jutawan dah sekarang ni. Sekarang ni baru nak berjinak-jinak bisnes online. Harap adalah hasilnya. banyak dah digodek tp macam xreti je. huhu. sape boleh tolong?!!

11 ulasan :

  1. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    BalasPadam
  2. Hai, Ros singgah sini dari segmen yang sama. done follow #429
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
  3. Weeee... DayangDeno datang dan terus folo sini no434..^_^ Jom ke blog DayangDeno? :)

    www.dayangdeno.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. macho je doodle yg deno buat kt blog... i like!

      Padam
  4. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. done follow ayu. insyaallah. amin3x...

      Padam
  5. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman