Jumaat, 12 September 2014

SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !





 Sebagai seorang blogger

Blogger ni satu platform untuk kita berkarya dari segi maklumat, cerita, pendapat, cadangan, diary hidup, tempat mempromosikan produk dan macam-macam lagi lah. Sebagai seorang blogger, tanggungjawab kita untuk menyampaikan apa yang betul dan benar. macam kita bercakapkan mestilah kita kene cakap benda2 yang elok sahaja takkan nak menipu. Tipu kan dosa! hehe

Disebabkan SH ni suke tgk drama korea & jepun, jadi SH suke sangat nak ketengahkan kebagusan dan kebestan cerita mereka seperti yang pernah SH sebut time review movie Good Luck dan Code Blue. Sory la bukan dan merendahkan cerita melayu ni tapi cerita kita ni masih berkisar pada tema yang sama. Macam drama TV3 pukul 7mlm tu. hampir setiap cerita lebih kurang sahaj messagenya. Semuanya boleh agak mcm mana jalan ceritanya. Sapa yang rasa benda yang sama  angkat tangan please! Kalau la direktor dorang boleh baca luahan hati SH ni.... haha

Jana income beriban dari blog

Kalau satu hari nanti blog ni memberikan pendapatan pasif setiap bulan beribu-ribu lemon lahkan, sapa yang tak nak. memang klu ada kerja tetap tu memang benti ondaspot la. Ada benda yang lebih baik dan lebih better kan takkan kita nak duduk di takuk lama. Move one! Mungkin juga sebagai backup kita boleh masuk bidang bisnes samada bisnes produk fizikal atau servis. lagipun sekarang ni memang sedang bantu keluarga buat bisnes RnZHomestay.

Universiti blogger

Harapan SH semoga bidang blogger ni boleh berkembang lebih lagi kepada bidang-bidang yang kita fikir tak boleh diintegratekan dengan blogger. Kebanyakkan sekarang yang kita lihat blogger ni kearah pengiklanan. Mungkin satu hari nanti tak perlu pergi university. Blogger sediakan platform university terus. Blajar kat blog je. haha. *ni dah ada ke konsep ni? PJJ? lain. Ini universiti blogger!



*Blossom yourself and leave the rest ~ SakinHani
*siap-siap nak p ngajar tuisyen, eh ini pun income juga

20 ulasan :

  1. Salam kenal..
    Anyeongsanyo...:ngee

    BalasPadam
  2. universiti blogger! gud idea tu =)

    saya nak follow sini, tapi tak boleh, kenape eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. SH pon baru tahu, baru tukar layout sebenarnya bulan lepas, tak tahula kenapa follow button tu x function. kalau ikutkan just add je gadjet tu... hmm...

      Padam
  3. Saya benci tgk korea nanti saya nangis ! Hah meh baju nak lap sikit

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan... penangan die, boleh jadi touching, ttibe gelak ssorang, nak marah pon ada... cmtulah baru best :-d

      Padam
  4. Assalamualaikum SH.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama..
    Universiti Blogger? Macam menarik je tu.. Hehe..
    Btw, jemput singgah ke blog saya juga kalau sudi.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaa kan! bunyi pon macam hebat je.hehe...

      Padam
  5. Salam kenal buat sakinah
    Mai dari blog E.ben jugak nie..khaty n family suka sangat "running man"
    InsyaAllah..Amenn
    singgah ler blog khaty
    http://khatyaiman.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat berkenalan juga khaty!

      saya pon tgk running man, sejak dari zaman university lg. tp sekarng dah xde geng nak tgk...

      Padam
  6. Assalamualaikum..
    nik singgah dan follow sini #426 :)

    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok, SH follow fatihah juga. salam kenal! ;)

      Padam
  7. Betul tu, platform untuk berkarya, melahirkan idea dan berkongsi paparan.... di samping... boleh menjana pendapatan. Selamat berblogging... salam kenal dari segmen ben ashaari.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha... serampang dua mata la katekan. btw salam perkenalan kak.amie! :)

      Padam
  8. Salam Ukhuwah Fillah Hani ... Semoga impian akan tercapai ..
    Jom singgah http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    BalasPadam
  9. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    BalasPadam
  10. Nad pantang tgk korean drama...
    Tak jadi keje lain...melekat sampai habis!

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah, betul tu,,, tak jadi keje dibuatnya :-d

      Padam

komen dari akaun google plus korang SH boleh baca tapi orang lain xboleh baca. ada problem dgn google+ comment, so tak boleh nak aktifkan,

Sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab anda sendiri. SakinHani tidak akan bertanggunjawab terhadap komen yang ditinggalkan.

SakinHani juga berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini seperti:
>Komen yang disifatkan sebagai spam
>Komen tidak senonoh
>Komen mengandungi bahasa atau ayat yang boleh menyinggung sensitiviti kaum atau agama yang lain
>Komen yang menyerang seseorang individu atau organisasi
>Komen yang berbaur perkauman